1 ώρα και 30'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το αρνάκι φρικασέ στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αλατοπιπερώνουμε το αρνί.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Βγάζουμε το αρνί και το βάζουμε σε γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα υπόλοιπα 50 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Το αδειάζουμε με το λάδι του στη γάστρα, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά κατά τα 2/3 και βάζουμε από πάνω μια βρεγμένη λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, να μαλακώσει το κρέας.
- Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα τα 70 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε στη γάστρα με το αρνί. Σιγοψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
- Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε 2 κουτάλες από τον ζωμό της γάστρας σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη γάστρα, τη σείουμε για να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
Ένα Νυχτέρι Σαντορινιό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.