30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό, τις ελιές και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά, και σερβίρουμε τη μακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.