ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ταζίν** με γλυκοπατάτεςΜοσχάρι ταζίν** με γλυκοπατάτεςΜαρινάρουµε ένα ολόκληρο βράδυ και σιγοψήνουµε για 4 ώρες. Το κρέας θα στεγνώσει και θα ξεραθεί – αυτός είναι ο σκοπός. Θα είναι, όµως, τραγανό και πεντανόστιµο. Η σάλτσα τσίλι, γλυκιά ή καυτερή, για να βουτήξουµε τις λωρίδες µοσχαριού, είναι απαραίτητη.

10' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αποξηραμένο μοσχάρι ξεκινάμε και ρίχνουµε σε έναν πολυκόφτη τον κόλιανδρο, τους σπόρους κύµινου και κόλιανδρου, το σκόρδο, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι, και χτυπάµε µέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Μεταφέρουµε σε ένα µεγάλο µπολ, προσθέτουµε τη ζάχαρη από φοίνικα και τη σάλτσα σόγιας, και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουµε το κρέας, ανακατεύουµε, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο να µαριναριστεί για 1 βράδυ.
  4. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στη χαµηλότερη σκάλα.
  5. Λαδώνουµε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούµε στην υψηλότερη θέση.
  6. Από κάτω στερεώνουµε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν µέσα τα υγρά του ψησίµατος και να µη λερώσουµε τον φούρνο.
  7. Βγάζουµε τις µοσχαρίσιες λωρίδες από τη µαρινάδα και τις απλώνουµε στη σχάρα του φούρνου. Τις αφήνουµε να σιγοψηθούν και να στεγνώσουν στον φούρνο για περίπου 4 ώρες. Όταν στεγνώσουν και αποξηρανθούν, είναι έτοιµες.
  8. Αν το µοσχάρι δεν είναι τραγανό, ρίχνουµε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 4-5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά.
  9. Ρίχνουµε ένα µικρό κοµµάτι κρέας στο λάδι και αν τσιτσιρίζει αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο. Τηγανίζουµε το κρέας σε δόσεις µέχρι να γίνει τραγανό και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  10. Σερβίρουµε το αποξηραμένο μοσχάρι µε ρύζι και σάλτσα τσίλι.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT