30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 20 - 23 τμχ.Διαδικασία
- Αλατίζουμε καλά τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά.
- Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή, ανακατεμένη με λίγο ζεστό γάλα και ρίγανη.
Στο ποτήρι μας ροζέ κρασιά, ιδανικά για τα λαδερά λαχανικά του Σεπτεμβρίου.