20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Τεμάχια: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε απίθανο ημίγλυκο ψωμί χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο και ταπιόκα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε μια μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα άλευρα, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κόμη ξανθάνης.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το φυτικό «γάλα» καρύδας και το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρων που είχαμε ανακατέψει στο μπολ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για τουλάχιστον 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, την ισιώνουμε ομοιόμορφα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την αποξηραμένη καρύδα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν έγινε με ένα καλαμάκι μπαμπού ή ένα μαχαιράκι που το μπήγουμε στο κέντρο της ζύμης. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».