ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνοιχτό σάντουιτς με ψητές ντομάτες και πέστο δυόσμουΑνοιχτό σάντουιτς με ψητές ντομάτες και πέστο δυόσμου
10' προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ανοιχτά σάντουιτς με ντομάτα, τσαλαφούτι και αυγό μάτι, σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό, 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 40 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σπάμε μέσα τα δύο αυγά, προσέχοντας να μη διαλυθούν οι κρόκοι.
  3. Τα τηγανίζουμε μέχρι το ασπράδι να σχηματίσει μια χρυσαφένια «δαντέλα» στις άκρες.
  4. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι και τηγανίζουμε μέχρι να ασπρίσει καλά όλο το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σχετικά τραγανές.
  6. Τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και τις μοιράζουμε σε δύο πιάτα.
  7. Αλείφουμε γενναιόδωρα την καθεμία με το τσαλαφούτι και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα.
  8. Ακουμπάμε πάνω από ένα αυγό μάτι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT