12'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 12'
Υλικά
Βάρος: 900Διαδικασία
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα από σιλικόνη) μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να πέσει στους 31° C (δηλαδή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει πιο γυαλιστερή και λίγο πιο πηχτή).
- Τότε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε για να καλυφθούν από τη σοκολάτα και με δύο κουταλάκια παίρνουμε μικρές δόσεις και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστα «βραχάκια».
- Αφήνουμε για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα βραχάκια. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.