Οι Τούρκοι το μαγειρεύουν και με ντομάτα, κρεμμύδια και σκόρδο και το σερβίρουν με ρύζι, πιπεριές τουρσί και αριάνι (ξινόγαλο). Μην το φοβηθείτε το βούτυρο, θα δώσει μοναδική νοστιμιά στο φαγητό.
10'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι καπαμά ξεκινάμε, αλατοπιπερώνοντας καλά το κρέας, κάνοντάς του ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά μας, και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό που να καλύπτει το κρέας κατά τα 3/4 και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να κάψει και περιχύνουμε το κρέας. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε το αρνάκι καπαμά με το πλιγούρι πιλάφι με σταφίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.