ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεατόσουπα με μανέστρα βήμα βήμαΚρεατόσουπα με μανέστρα βήμα βήμα
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «Ανατολίτικη» κρεατόσουπα με 4 μπαχάρια, ντομάτα, ρύζι και δυόσμο, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2 ½ λίτρα νερό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο.
  4. Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.
  6. Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε το δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT