15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: 800 γρ.Διαδικασία
- Για τα αμυγδαλωτά αρχίζουμε αλέθοντας στο μπλέντερ πολύ καλά τα αμύγδαλα (και τα πικραμύγδαλα, αν βάλουμε) με τα 300 γρ. ζάχαρη άχνη.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα, να ξεκουραστεί και να σφίξει ελαφρώς στο ψυγείο.
- Μετά, πλάθουμε μικρά αμυγδαλωτά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.
- Βάζουμε τα 250 γρ. άχνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε δόσεις τα αμυγδαλωτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με άχνη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
- Πρέπει να μείνουν μαλακά στο εσωτερικό τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 46.