ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑμυγδαλωτά με ροδόνεροΑμυγδαλωτά με ροδόνερο
45' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 40 περίπου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αμυγδαλωτά του γάμου με μαστίχα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αμύγδαλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 6 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να κοχλάζουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε στην άκρη 150 ml από το σιρόπι* και λιώνουμε όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας στον πολυκόφτη, σε δόσεις, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Το αδειάζουμε σε μπολ (ή στον κάδο του μίξερ), προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε με το χέρι (ή με το φτερό) μέχρι να ενσωματωθεί και η πάστα να γίνει σχετικά σφιχτή ώστε να πλάθεται.
  5. Απλώνουμε άφθονη άχνη σε ένα ταψί.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα μπαλίτσες με βάρος περίπου 30 γρ. βουτώντας τα χέρια μας στο ανθόνερο κάθε φορά που φτιάχνουμε μια μπαλίτσα (έτσι θα τις αρωματίσουμε αλλά και δεν θα κολλάνε στα χέρια μας).
  7. Τις αραδιάζουμε στο ταψί με την άχνη και τις κυλάμε για να καλυφθούν.
  8. Αφήνουμε κατά μέρος για 12 ώρες και ξανακυλάμε τα αμυγδαλωτά στην άχνη, προσθέτοντας κι άλλη άχνη, αν χρειάζεται.
  9. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

Μυστικά

*Το σιρόπι που αφήσαμε στην άκρη μπορούμε να το σερβίρουμε ως λικέρ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT