ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγγουράκι τουρσίΑγγουράκι τουρσί

Ο Δημήτρης Liem είναι ο Ελληνοϊνδονήσιος σεφ του ασιατικού εστιατορίου Kitschen, στο λιμάνι του Πειραιά.

 

15' προετοιμασία
1 ημέρα και 8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 8 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αγγουράκι πίκλα σε φέτες σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά.
  2. Βυθίζουμε μέσα το αποξηραμένο φύκι kombu και αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, μέχρι να μαλακώσει το φύκι και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Την επόμενη ημέρα κόβουμε τα αγγούρια σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο (ή πλαστικό ταπεράκι) που να κλείνει αεροστεγώς.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα ξιδιού (χωρίς το φύκι) ώστε να καλύψει τις φέτες κατά τα 3/4 και συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
  5. Ρίχνουμε και το σουσάμι, κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες προτού σερβίρουμε.

Μυστικά

Πως το χρησιμοποιούμε: Το βάζουμε σε λεπτή στρώση σε ένα σπιτικό μπέργκερ. Το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με σπιτική μαγιονέζα για να φτιάξουμε μια γευστικότατη σος ταρτάρ. Γίνεται ωραίο συνοδευτικό σε τηγανητά ψάρια. Συνοδεύει ταιριαστά και πρωτότυπα ένα dry martini. * Το φύκι kombu είναι από τα πιο διαδεδομένα φύκια της ιαπωνικής κουζίνας, κυρίως γιατί είναι βασικό συστατικό του ζωμού-βάσης dashi. Το βρίσκουμε σε αποξηραμένα φύλλα (παρόμοια με το πιο γνωστό φύκι nori) σε όλα τα καταστήματα με ασιατικά αλλά και βιολογικά τρόφιμα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT