25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας κέικ μαρμπρέ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε καλά μια κλασική φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και τις 4 κουτ. σούπας γάλα.
- Οταν ομογενοποιηθεί χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
- Διαλύουμε το κακάο στις 4 κουτ. σούπας γάλα και το ρίχνουμε στο ένα μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σοκολατένιο. Θα πρέπει και τα δύο μείγματα να είναι το ίδιο ρευστά.
- Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα στρώσεις των δύο μειγμάτων εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ μαρμπρέ από τον φούρνο αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 16.