20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αχλάδια γεμιστά με μαρμελάδα από μούρα ή κράνμπερις ξεκινάμε καθαρίζοντας τα αχλάδια από τη φλούδα. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, με προσοχή όμως να μη λιώσουν.
- Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το κατσαρολάκι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και γεμίζουμε τα αχλάδια στο κέντρο (εκεί που τα έχουμε καθαρίσει από τα κουκούτσια) με τη μαρμελάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.