10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα πράσα με εβρίτικα λουκάνικα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Στο λίπος της κατσαρόλας ρίχνουμε τα πράσα, το κοκκινοπίπερο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Δεν ρίχνουμε νερό, καθώς τα πράσα θα βγάλουν τα υγρά τους, χαμηλώνουμε όμως πολύ τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε να αχνιστούν αργά για περίπου 15 λεπτά και να μαλακώσουν, ιδιαίτερα τα σκουροπράσινα κομμάτια του που είναι πιο σκληρά.
- Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα λουκάνικα, μαζί με το υγρό που άφησαν στο πιάτο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.