«Μαμαδίστικα» γλυκά ψυγείου, λαμπερές, τρεμουλιαστές τούρτες, χρωματιστά δροσιστικά γιαουρτογλυκά… Τα γλυκά με ζελέ είναι ανάλαφρα και τις περισσότερες φορές σχετικά εύκολα, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και αφήνουν πολλά περιθώρια για πειραματισμό και δημιουργικότητα. Κι εδώ έχουμε πολλά! Με κάθε λογής ζελέ, με φρούτα του καλοκαιριού, με μπισκότα, με σοκολάτα, με κρέμα, με σαντιγί. Από το «μπανανά», ένα γλυκό με μπανάνα και ανανά που… προέκυψε κατά λάθος, μέχρι ένα τσιζκέικ με δροσιστική ζελεδένια επικάλυψη και από ένα υπέροχο ζελέ καρπούζι με άρωμα τριαντάφυλλο, που παρφουμάρει υπέροχα το στόμα μετά το φαγητό, μέχρι ιαπωνικά ζελεδάκια που μοιάζουν με πετράδια και είναι τέλεια ιδέα για κέρασμα, για τα παιδικά πάρτι, ή για να στολίσετε άλλα γλυκά.

Τα φύλλα ζελατίνης πρέπει να τα μουλιάσουμε 5 λεπτά στο νερό για να μαλακώσουν / φωτογραφία: Shutterstock

Τα ζελέ μπορούμε να τα στολίσουμε με κάθε λογής φρούτα / φωτογραφία: Στεφανία Βασιλείου @TETIFLAKES

Ο Βασίλης Καλλίδης ξεφορμάρει ένα κατακόκκινο ζελέ / φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερΓλυκά ψυγείου: 6 συνταγές για εύκολα γλυκά που… γύρισαν απ’ το κρύοΓια να φτιάξουμε ένα γλυκό με ζελέ πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βασικά βήματα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι η ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα, ζεστό νερό και γλυκαντικά της προτίμησης μας όπως ζάχαρη ή μέλι. Για χρώμα και έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε χυμό φρούτων ή κάποιο σιρόπι και για πρόσθετη υφή και γεύση μπορούμε να βάλουμε φρούτα ή σαντιγί.

Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης, μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη, ρίξτε λίγο κρύο νερό από πάνω και αφήστε τη στην άκρη για λίγα λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τον χυμό φρούτων ή το νερό σε μέτρια φωτιά. Εάν θέλετε να βάλετε ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό είναι η στιγμή να τα προσθέσετε. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξετε καλά, προσθέστε κι αυτά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Με ζελέ κάνουμε το πιο κλασικό, το πιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – εδώ σε μια εκδοχή του Δημήτρη Μιχαηλίδη / φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης
Γιαπωνέζικα ζελεδάκια σαν πετράδια, βήμα βήμα
Παίξτε με χρώματα και συνδυασμούς και φτιάξτε αστραφτερά πετράδια, τραγανά εξωτερικά και μαλακά σαν ζελεδάκια στο εσωτερικό /φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓρανίτα… καλοκαίρι: 6 συνταγές ανάλαφρες και δροσιστικέςΓρανίτα… καλοκαίρι: 6 συνταγές ανάλαφρες και δροσιστικέςΣε αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε ότι επιπλέον υλικά επιθυμείτε, όπως ψιλοκομμένα φρούτα, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος. Ορισμένα φρούτα, όπως ο ανανάς ή το ακτινίδιο, περιέχουν ένζυμα που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή πήξη της ζελατίνης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κονσέρβα κομπόστας. Μόλις ολοκληρώσετε τις προσθήκες, αδειάστε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγαλύτερη φόρμα αν θέλετε. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή σαντιγί. Θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο ζελατίνης που χρησιμοποιήσατε, διότι οι αναλογίες και οι τεχνικές μπορεί να διαφέρουν. Επίσης, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και υφές για να δημιουργήσετε το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Δείτε εδώ 17 υπέροχα γλυκά με ζελέ:

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT