Ανοίγεις το ψυγείο να δεις τι έχει μείνει, ζεσταίνεις την κατσαρόλα και λίγη ώρα αργότερα έχεις φαγητό. Οι σούπες είναι το εύκολο, γρήγορο, τονωτικό φαγητό που λαχταράμε τα κρύα βράδια που γυρίζουμε στο σπίτι. Γεμάτες με θρεπτικά λαχανικά (και τις βιταμίνες που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή), ρίζες, μυρωδικά ή μπαχαρικά, όχι μόνο ζεσταίνουν το μέσα μας, αλλά αποτελούν και το πιο νόστιμο, καθημερινό γιατρικό. Με τα υλικά του χειμώνα φτιάχνουμε σούπες φίνες, βελουτέ αλλά και χορτόσουπες ρουστίκ με χοντροκομμένα λαχανικά και τονωτικούς ζωμούς. Με διαφορετικά μπαχάρια, με τζίντζερ και πάπρικες τους δίνουμε ένταση και πικάντικη αίσθηση. Με γιαούρτι ή ανθόγαλο τους δίνουμε έξτρα κρεμώδη υφή. Ή ακολουθούμε το κόλπο των Ιταλών και φτιάχνουμε την πιο κόμφορτ (και γρήγορη) σούπα της γείτονος ανακατεύοντας εμπλουτίζοντας έναν απλό ζωμό με μείγμα από αυγό και παρμεζάνα.
Όποια σούπα και αν διαλέξουμε το σίγουρο είναι πως θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Μια φέτα φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί είναι το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσουμε για το πιο απολαυστικό, θρεπτικό βραδινό.