Τι θα μαγειρέψετε το βράδυ της Ανάστασης; Μια κλασική καταπραϋντική μαγειρίτσα επιβάλλεται. Είναι σκέτο βάλσαμο για το στομάχι και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεατοφαγία της Λαμπρής, μετά από έστω και ολιγοήμερη νηστεία. Εκτός από την κλασική, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως η χορτόσουπα περαστή με συκωταριά στο τηγάνι ή η μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι. Για όσους δεν τρώνε εντόσθια, έχουμε να προτείνουμε λαχταριστά πιάτα με αρνάκι, που μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε ως κύριο πιάτο και την Κυριακή του Πάσχα ή μια άλλη Κυριακή της άνοιξης. Μια πλούσια σαλάτα και ένα πικάντικο ντιπ μουστάρδας με κάππαρη, για να συνοδεύσουμε τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε, συμπληρώνουν τις προτάσεις μας για το αναστάσιμο δείπνο.
Όλες οι συνταγές φωτογραφήθηκαν στην οικία Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη και είναι εμπνευσμένες από τα προϊόντα της Μεσσηνίας και τις συνταγές της τοπικής κουζίνας.
Δείτε εδώ 7 συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο: