Πάνε τρία χρόνια που ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη για το περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι» και μετέπειτα για τον «Γαστρονόμο». Ο νεαρός ζαχαροπλάστης είχε ήδη γίνει γνωστός μέσα από το κανάλι του στο YouTube «Dimitris Michailidis» και είχε χτίσει ένα δυνατό προφίλ. Οι φράσεις που άκουγα από φίλες δεξιά-αριστερά ήταν ότι «οι συνταγές του βγαίνουν», «τα γλυκά του είναι εύκολα» και «δεν κοστίζουν μια περιουσία» και άλλα τέτοια. Τσίμπησα και μπήκα να δω.
Χωρίς να μιλάει, με απλά, γρήγορα βίντεο, χωρίς δύσκολες τεχνικές και εξεζητημένα σκεύη και με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά, παρουσιάζει εύκολες συνταγές, από παραδοσιακή καρυδόπιτα μέχρι τσίζκεϊκ. Δεν μιλάει στα βίντεο, δεν σε κουράζει με μπλα μπλα και εισαγωγές και δεν ζητάει να σου «πουλήσει» μια συνταγή με τα λόγια. Προτιμάει να σου δείξει κατευθείαν. Το βίντεό του κυλούν σαν νεράκι και βλέπεις ξεκάθαρα πώς είναι το μείγμα που χτυπάει στο μίξερ, πώς γίνεται η ζύμη ελαστική και πώς τυλίγεται γύρω από τον γάντζο, πώς είναι μια κρέμα όταν πήζει, πώς ανακατεύεις μια μους και πώς χτυπάς μια μαρέγκα. Όπου χρειάζεται, βάζει και υπότιτλους για να εξηγήσει κάποιο σημείο. Στο τέλος, σε έχει πείσει ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το γλυκό που μόλις παρακολούθησες και το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη τα υλικά στο ντουλάπι σου.
Όχι μόνο τσίμπησα όταν μπήκα στο κανάλι του στο YouTube αλλά την ίδια μέρα ξεκίνησε και η συνεργασία μας και έκτοτε, σε κάθε τεύχος του «Ζάχαρη & Αλεύρι» μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές του. Εδώ, συγκεντρώνουμε μια σειρά από αυτές, όλες πασχαλινές – από τσουρέκια αφράτα και μαστιχωτά, μέχρι δροσερά, κρεμώδη γλυκά και παγωτά που θα ταιριάξουν μια χαρά ως επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. Εντυπωσιακά και νόστιμα θα είναι σίγουρα, αλλά εσείς δεν θα έχετε σκλαβωθεί δύο μέρες στην κουζίνα για να τα φτιάξετε και αυτό είναι τρομερή επιτυχία. Να γιατί το κανάλι του έχει φτάσει αισίως τους 345 χιλιάδες συνδρομητές.