Να έχει παγώσει άραγε το μωσαϊκό; Αυτή σαν να ήταν η μοναδική έγνοια τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων με τα κλειστά σχολεία και τα μεγάλα μεσημέρια. Η μαμά ή η γιαγιά, κάπου ανάμεσα στο μαγείρεμα, τις δουλειές και όλα τα άλλα, είχαν προλάβει να φτιάξουν τον σοκολατένιο κορμό και εμείς νιώθαμε σχεδόν καθήκον να ξετυλίξουμε λίγο την λαδόκολλα στην κατάψυξη για να ανακοινώσουμε ότι έγινε. Και ας ήθελε ακόμα λίγη ώρα… Στο δικό μας σπίτι τον κάναμε σκουρόχρωμο και φουλ σοκολατένιο. Στης γιαγιάς πάλι είχε πιο ανοιχτό χρώμα και υφή βελουδένια αφού η δική της συνταγή είχε και χτυπημένα αυγά. Και το κονιάκ να τσιμπάει. Η μαμά ενός συμμαθητή το στόλιζε και με λίγη σαντιγί. Όπως και να ‘χει πάντως, με το μωσαϊκό ήταν και είναι δύσκολο να πέσει κανείς έξω. Αυτή είναι η μισή χάρη της συνταγής: η ευκολία της, η σιγουριά της. Τέσσερα πέντε υλικά και έτοιμο για ψυγείο. Το γλυκό με το όνομα που θυμίζει δροσάτα πατώματα είναι το πιο κλασικό κέρασμα της εποχής. Και επειδή χωρίς μωσαϊκό Αύγουστος δεν γίνεται, μαζέψαμε εδώ δεκάξι αγαπημένες μας συνταγές – άλλες απλές και άλλες με τσαχπινιές. Πόσο πιο λαχταριστό μπορεί να γίνει το μωσαϊκό; Θα το ανακαλύψετε αν ακολουθήσετε τη συνταγή που το θέλει γεμιστό με παγωτό βανίλια ή εκείνη που το αφρατεύει με ανθότυρο. Λίγη πούδρα αμυγδάλου θα δώσει στο νοσταλγικό γλυκό φινετσάτο χαρακτήρα. Ακόμα και βάση για τούρτα μπορεί να γίνει το μωσαϊκό σε γιορτινές περιστάσεις, ενώ εύκολα γίνεται και vegan!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκά με καρπούζι: 11 θαυμάσιες συνταγέςΓλυκά με καρπούζι: 11 θαυμάσιες συνταγές

Δείτε εδώ 17 συνταγές για μωσαϊκό:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT