ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜουσακάς με φουρνιστά λαχανικά και σπιτική μπεσαμέλΜουσακάς: 16 συνταγές για το πιο απολαυστικό κυριακάτικο φαγητόΚάτι ξέρει ο Γκάρφιλιντ που τα θεωρεί το πιο τέλειο φαγητό και την πεποίθησή του μοιράζεται πολύς κόσμος. Τα λαζάνια είναι από τα πιο κόμφορτ ζυμαρικά και εκτός από τις ζουμερές, σαλτσάτες στρώσεις από τυρί που λιώνει στον φούρνο, λαχανικά, κιμά, και όλα τα υπόλοιπα υλικά που τα κάνουν ακαταμάχητα, είναι δημοφιλή για πολλούς ακόμη λόγους:

  • Η πρώτη ύλη του φαγητού είναι συνήθως οικονομική.
  • Καλύπτουν τις ανάγκες πολυπληθών τραπεζωμάτων.
  • Αποκτούν έναν μανδύα επισημότητας, σχεδόν χωρίς επιπλέον κόπο.
  • Ο φούρνος τους προσδίδει ιδιαίτερη νοστιμιά, αφού δημιουργεί τραγανές άκρες, ρόδινη κρούστα και τα ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα τη σάλτσα.
  • Στέκονται άριστα στον μπουφέ, αφού κόβονται σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα αποθηκεύουμε εύκολα σε σκεύη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Σε γενικές γραμμές είναι εύκολα στην παρασκευή, αλλά ακόμα και κάποια πιο χρονοβόρα και μπελαλίδικη συνταγή να ακολουθήσουμε μάς αποζημιώνουν, αφού ετοιμάζουμε μεγάλη ποσότητα και είτε τα απολαμβάνουν πολλά άτομα, είτε τα κόβουμε σε κομμάτια, τα καταψύχουμε και τα χαιρόμαστε όποτε επιθυμούμε.
  • Μπορούμε να αξιοποιήσουμε ποικιλία υλικών που μας έχουν μείνει για αρκετό καιρό στο ψυγείο, όπως τυριά και αλλαντικά.
  • Μπορούμε να ξεγελάσουμε τα παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά «κρύβοντάς» τα στα λαζάνια.
  • Με τα περισσεύματα του φαγητού της προηγούμενης μέρας, όπως λίγο κοκκινιστό κρέας που μας έμεινε ή ένα τουρλού λαχανικών, ετοιμάζουμε ένα νέο, φρέσκο πιάτο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσια φιλετάκια με βαλσάμικο και ρίγανηΦιλετάκια: 17 συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο έτοιμες στο πι και φι

Δείτε εδώ 16 συνταγές για λαζάνια:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT