ΣΥΝΤΑΓΕΣ PROMOTED

Να γιατί έχω πάντα γιαούρτι στο ψυγείο μου!

Οι ζέστες καλά κρατούν ακόμη και δεν υπάρχει δροσερότερη, απολαυστικότερη και θρεπτικότερη τροφή από το γιαούρτι. Λίγα τρόφιμα έχουν τις χάρες του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να είναι απίθανα δροσερό και νόστιμο, τόσο, μα τόσο ευέλικτο στην κουζίνα και παράλληλα να βοηθά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και να είναι έξτρα πρωτεϊνούχο και δυναμωτικό!

06.09.2024| Updated: 31.07.2024
Να γιατί έχω πάντα γιαούρτι στο ψυγείο μου!

Ψάχνοντας για το γιαούρτι που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω, εύκολα κατέληξα στο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό. Είναι και απίθανα νόστιμο, με υφή σαν καλοφτιαγμένη, πυκνή μους, με ήπια ξινάδα ώστε να μην καλύπτει τις γεύσεις άλλων υλικών της συνταγής αλλά να ξεχωρίζει διακριτά στον ουρανίσκο και το καταλαβαίνεις όταν λείπει. Φτιαγμένο από 100% αγνά υλικά, ισορροπεί έξοχα ανάμεσα στις παραδοσιακές τεχνικές και τη σύγχρονη τεχνολογία, φέρνοντας στο σήμερα τις πανάρχαιες τεχνικές και τα μυστικά που έχουν κάνει το ταπεινό γιαουρτάκι ένα αληθινό έδεσμα με σπάνια θρεπτική αξία.
Όσο για τις συνταγές που φτιάχνω με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, έχω χάσει πια το λογαριασμό! Μόνο αυτό προτιμώ για κρέμες και μους που απολαμβάνω με φρέσκα φρούτα της εποχής και σιρόπι σφενταμιού, μέλι ή πετιμέζι, που τόσο τέλεια δένουν με τη δροσιά και την βελούδινη υφή του γιαουρτιού!

Γιαούρτι, το ευέλικτο!

Στα φαγητά, έχω αντικαταστήσει τη μπεσαμέλ με το ακόμη πιο νόστιμο για τα γούστα μου γιαουρτόκομμα, αυτό το πυκνό και απολαυστικό μείγμα από γιαούρτι, αυγά και μυρωδικά, για τέλεια γκρατιναρίσματα σε μουσακάδες, παστίτσιο και λαχανικά φούρνου.
Κι όταν πιάνουν αυτές οι όψιμες φθινοπωρινές ζέστες, για βραδινό ετοιμάζω ένα σούπερ δροσερό γεύμα με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό στην αλμυρή εκδοχή του, χτυπημένο στο μπλέντερ με αγγουράκι, κάρι και δυόσμο,αλλά και στη γλυκιά εκδοχή του, απλώς ανακατεμένο με κακάο σε σκόνη, μέλι, καβουρδισμένα φουντούκια και ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της εποχής.
Με μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό συνοδεύω τις σπιτικές πίτες, τα κεμπάπ, το ψητό κρέας ή ακόμη και τα λαδερά, αντικαθιστώντας συχνά-πυκνά τη φέτα. Εννοείται ότι με γιαούρτι μαρινάρω παϊδάκια ή σουβλάκια από κοτόπουλο ή αρνί και τα ψήνω αλειμμένα με την πυκνή του υφή, που στο ψήσιμο γίνεται μια λαχταριστή ρόδινη κρούστα.
Όσο για τα κέικ που φτιάχνω όλο το χρόνο, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό δίνει άλλη νοστιμάδα, από την παλιά παραδοσιακή γιαουρτόπιτα, μέχρι κέικ με αναπάντεχα υλικά όπως ξηρούς καρπούς, ξερά ή φρέσκα φρούτα.

Ελαφρύ, πλήρες ή χωρίς λακτόζη;
Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κυκλοφορεί σε τόσες εκδοχές που αποκλείεται να μην βρω αυτή που ταιριάζει στο διαιτολόγιό μου. Οι ανάγκες του οργανισμού αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό ακολουθεί τις διατροφικές απαιτήσεις μου, με μια πλήρη γκάμα από το Στραγγιστό Πλήρες με 8% λιπαρά, μέχρι τις ελαφριές εκδοχές του με 4% και με 0% λιπαρά, αλλά και το Στραγγιστό Χωρίς Λακτόζη με 4% λιπαρά.

 

Κέικ γιαουρτιού με μπανάνες και χουρμάδες

Κέικ-υπερτροφή, ένα σνακ για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες και όλες τις διατροφικές προτιμήσεις. Πεντανόστιμο, δυναμωτικό και πανεύκολο στην ετοιμασία του, αυτό το κέικ που υπογράφει ο σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδης είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, είναι το τέλειο απογευματινό σνακ αλλά και η λιχουδιά για κάθε ώρα της ημέρας, όταν ζητάμε κάτι λαχταριστό και συνάμα θρεπτικό και γευστικό.

ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα + 15΄

Υλικά για 8 μερίδες
100 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
150 γρ. αλεύρι βρώμης
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων + 20 γρ. επιπλέον, ψιλοκομμένη

Βήματα συνταγής
1. Λιώνουμε με πιρούνι 2 από τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα αυγά, τους χουρμάδες και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό. Χτυπάμε με το φτερό, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι βρώμης με το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε στο μείγμα του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
3. Μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
5. Αδειάζουμε τα δύο μείγματα εναλλάξ σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις περίπου 27×14 εκ. Με μια οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε πρόχειρα τα μείγματα ώστε να δημιουργηθούν «νερά», σαν του μαρμάρου.
6. Κόβουμε την τρίτη μπανάνα σε φέτες και τις στρώνουμε σε σειρά στην επιφάνεια του μείγματος. Σκορπίζουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και φουρνίζουμε.
7. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό και να ροδίσει στην επιφάνεια. Για να δούμε ότι είναι έτοιμο βυθίζουμε στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού: πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
8. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.
9. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.com, https://www.instagram.com/dodoni_greecehttps://www.facebook.com/Dodoni.SA.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT