Δροσερές κρέμες, φρούτα, ζελέ, μερικά μπισκότα… Η ζέστη θέλει γλυκά ψυγείου, κατά προτίμηση εύκολα και γρήγορα. Όταν ο υδράργυρος χτυπάει 38άρια, το μυαλό μας πάει αυτόματα στο κλασικό, «μαμαδίστικο» γλυκό με ζελέ και πτι μπερ. Χωρίς αυτό καλοκαίρι δεν γίνεται! Δεν είναι όμως μονόδρομος. Έχουμε και άλλους άσους στο… ψυγείο μας. Με έτοιμο παγωτό και μόνο άλλα τρία υλικά βασικά υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι, ετοιμάζουμε την πιο απλή τάρτα παγωτό που είναι ιδανική για καλέσματα της τελευταίας στιγμής. Εντυπωσιακό, λαχταριστό και ανέλπιστα εύκολο, το γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ μας γλυκαίνει και κυρίως μας δροσίζει τις ζεστές ώρες. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά την κρέμα γιαουρτιού με τα καραμελωμένα κεράσια. Όσο για το μουχαλεμπί, την κλασική ανατολίτικη κρέμα που γίνεται στο πι και φι, αποκτά διαφορετικό, πιο καλοκαιρινό χαρακτήρα όταν τη συνδυάσουμε με «μελωμένα» βερίκοκα που έχουν μαγειρευτεί σε κρασί.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.