Ωραία τα τσουγκρίσματα και τα πασχαλινά αυγά, αλλά εδώ σας έχουμε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να τα σερβίρετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι! Και οι 5 γαρνιτούρες είναι δοκιμασμένες και διόλου συνηθισμένες.
Μουστάρδα – Σαλάμι
Για 4 αυγά
Λιώνουμε τους κρόκους με πιρούνι και τους ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1 λεπτή φέτα σαλάμι της αρεσκείας μας.
Κοπανιστή – Γιαούρτι
Για 4 αυγά
Λιώνουμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος και 1 κουτ. σούπας κοπανιστή.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με ροδέλες αγγουριού και λίγο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Πέστροφα – Ρόκα
Για 6 αυγά
Χτυπάμε στο μούλτι 1/2 φιλέτο καπνιστή πέστροφα, τους κρόκους και 3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.
Γαρίδες – Πάπρικα
Για 6 αυγά
Λιώνουμε τους κρόκους και ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1-2 βραστές μικρές γαρίδες. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Πιπεριά – Κάππαρη
Για 4 αυγά
Λιώνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας έτοιμο πολτό κόκκινης πιπεριάς (ή πιπεριές από βάζο που λιώνουμε στο μούλτι), 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας κάππαρη. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.