ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά κόκκινα αυγά: 5 εντυπωσιακές γαρνιτούρες για το γιορτινό τραπέζι

Τσουγκρίζουμε - καθαρίζουμε - γεμίζουμε - απολαμβάνουμε. Στο brunch, στον μπουφέ, στο τραπέζι της Λαμπρής. Και μετά από αυτό.

13.04.2022| Updated: 11.04.2023
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Γεμιστά κόκκινα αυγά: 5 εντυπωσιακές γαρνιτούρες για το γιορτινό τραπέζι

Ωραία τα τσουγκρίσματα και τα πασχαλινά αυγά, αλλά εδώ σας έχουμε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να τα σερβίρετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι! Και οι 5 γαρνιτούρες είναι δοκιμασμένες και διόλου συνηθισμένες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά αυγά: Πώς να τα βάψετε φυσικά με λαχανικά και μπαχαρικά Πασχαλινά αυγά: Πώς να τα βάψετε φυσικά με λαχανικά και μπαχαρικά 

 

Μουστάρδα – Σαλάμι

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους με πιρούνι και τους ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1 λεπτή φέτα σαλάμι της αρεσκείας μας.

 

Κοπανιστή – Γιαούρτι

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος και 1 κουτ. σούπας κοπανιστή.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με ροδέλες αγγουριού και λίγο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟδηγίες και μυστικά για τα πιο κόκκινα αυγάΟδηγίες και μυστικά για τα πιο κόκκινα αυγά

 

Πέστροφα – Ρόκα

Για 6 αυγά

Χτυπάμε στο μούλτι 1/2 φιλέτο καπνιστή πέστροφα, τους κρόκους και 3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

 

Γαρίδες – Πάπρικα

Για 6 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1-2 βραστές μικρές γαρίδες. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

 

Πιπεριά – Κάππαρη

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας έτοιμο πολτό κόκκινης πιπεριάς (ή πιπεριές από βάζο που λιώνουμε στο μούλτι), 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας κάππαρη. Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT