Τώρα που οι φράουλες είναι γλυκές και μυρωδάτες, παίρνουμε μερικά φουλαριστά κεσεδάκια από το μανάβικο της γειτονιάς μας ή τη λαϊκή και μετά… και τι δεν φτιάχνουμε! Από τάρτες και τούρτες, κέικ και τσίζκεϊκ, μέχρι γαλλικό κλαφουτί, φραουλόπιτες με τραγανή ζύμη, δροσερά γλυκά ψυγείου και ανάλαφρα ζελέ για τις πρώτες ζέστες… Κανείς δεν τους λέει όχι, σε όποια μορφή και να εμφανιστούν. Ολόκληρες, κομμένες στη μέση ή σε φετάκια, ως γέμιση ή ως γαρνιτούρα. Αγκαζέ με βελούδινες λευκές κρέμες –πρωταγωνιστούν σε πολλά γαλατένια ανοιξιάτικα επιδόρπια– ή με σοκολάτα. Παρέα με ζύμες ή με μπισκότα. Μεταμορφωμένες σε σάλτσα ή σε ένα γρήγορα γλυκό του κουταλιού με το οποίο περιχύνουμε μια μελόπιτα, μια πανακότα αλλά και μια πουτίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦράουλα στο βάζο: 16 συνταγές για μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ, σιρόπιαΦράουλα στο βάζο: 16 συνταγές για μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ, σιρόπια
Τάρτα φράουλα με κρέμα βανίλιας
Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Πανακότα με βανίλια και φρέσκες φράουλες, φράουλες
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦράουλα: Μύθοι και αλήθειες για το αγαπημένο μας φρούτο, τι προσέχουμε κατά την αγοράΦράουλα: Μύθοι και αλήθειες για το αγαπημένο μας φρούτο, τι προσέχουμε κατά την αγοράΤα κατακόκκινα φρούτα της άνοιξης έχουν μεγάλο ρεπερτόριο. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάθε λογής γλυκά με φράουλες, απλά και πιο περίτεχνα. Μικρά κεράσματα και λιχουδιές για τον καφέ μας, επιδόρπια που δίνουν χρώμα και γεύση σε ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι στο σπίτι, γλυκά για μια πιο σπέσιαλ στιγμή. Άλλα φούρνου, άλλα ψυγείου, άλλα που θέλουν λίγη αναμονή (που την αξίζουν και με το παραπάνω) και άλλα της τελευταίας στιγμής, μεγάλα ή πιο μικρά. Και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

 

Δείτε εδώ 32 ξεχωριστά γλυκά με φράουλες:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT