Η τραγανή υφή και η δροσερή του γεύση κάνουν το αγγούρι ένα λαχανικό πασπαρτού, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, που δεν σηκώνουν πολύπλοκα μαγειρέματα και φωτιές. Μπορεί να μην είναι το πρώτο λαχανικό που μας έρχεται στο μυαλό όταν μπαίνουμε στην κουζίνα, είναι όμως αυτό που θα προσφέρει στα φαγητά μας την αναγκαία δροσιά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το χρησιμοποιήσουμε: να το κόψουμε σε λεπτές φέτες ή κυβάκια για να κάνουμε από χωριάτικη και ντοματοσαλάτα μέχρι πιο ασυνήθιστα σαλατογεύματα με όσπρια, λαχανικά, κρέας ή ψάρι, να το μπλεντάρουμε με γιαούρτι και μυρωδικά σε μια παγωμένη σούπα όπως το γκασπάτσο ή το ταρατόρ, να φτιάξουμε με αυτό ελαφριά ορεκτικά και αλοιφές, να το βάλουμε σε σάντουιτς, να το συνδυάσουμε με φρούτα σε ένα δροσιστικό smoothie. Δεν είναι μόνο η γεύση και η υφή του που το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό. Το αγγούρι είναι εξαιρετικά ενυδατικό, με χαμηλές θερμίδες και  μπορεί εύκολα να φαγωθεί ακόμη και σκέτο ως ένα ελαφρύ σνακ. Και δεν είναι ένα, είναι πολλά. Πάρτε τα κλασικά μεγάλα με τη σκουροπράσινη φλούδα, τα μικρά κρητικά αγγουράκια (ή Κνωσού), τα ανοιχτόχρωμα, πιο στεγνά στη σάρκα, αλλά πεντανόστιμα ξυλάγγουρα, που τα λέμε και αντζούρια, και ξεκινήστε. Παρακάτω σας έχουμε αρκετές ιδέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκά με καρπούζι: 11 θαυμάσιες συνταγέςΓλυκά με καρπούζι: 11 θαυμάσιες συνταγές

 

Δείτε εδώ 21 δροσιστικές συνταγές με αγγούρι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT