10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τάκο με τσίλι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στον φούρνο για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βάζουμε σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.
- Βάζουμε πάνω σε καθεμία λίγο από τη σάλτσα με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε καθεμία με το 1/4 του τυριού, της ξινόκρεμας και του κόλιανδρου.
- Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε, τα τάκος με τσίλι, αμέσως.
Παραλλαγή: Φακές με κόκκινη πιπεριά τσίλι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο όπως παραπάνω.
- Προσθέτοντας 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη.
- Αντικαθιστούμε τον κιμά με 800 γρ. βρασμένες και στραγγισμένες φακές.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι και αλατοπίπερο.
- Τα βάζουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις φακές με κόκκινη πιπεριά τσίλη, καυτέ, με ρύζι μπασμάτι, γουακαμόλε και ξινόκρεμα.