40'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Κομμάτια: 30Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σφολιατάκια με κάρι, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις πατάτες για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κοτσάνι κόλιανδρου.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα διαλύουμε τα σβολάκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τον αρακά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε, ανακατεύοντας, τις πατάτες, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, τη σκόνη κάρι και αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
- Απλώνουμε τους δίσκους σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάζουμε 1-1½ κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο του.
- Αλείφουμε την άκρη της ζύμης με νερό και τη διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο.
- Πιέζουμε τις άκρες για να τις σφραγίσουμε.
- Φτιάχνουμε ένα «κορδονάκι» εκεί όπου σφραγίσαμε τα φύλλα, αναδιπλώνοντας ελαφρά τη ζύμη κατά μήκος της άκρης.
- Βάζουμε το σφολιατάκι στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.
- Γεμίζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι με λάδι σε ύψος 7,5 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα σφολιατάκια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
- Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε, τα σφολιατάκια με κάρι, ζεστά ή κρύα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ταϊλάνδη».