20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την λαχανοσαλάτα με ραπανάκια και μαϊντανό ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο και τα χτυπάμε καλά να να προκύψει μια ενιαία παχύρρευστη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη ώστε να «μαριναριστεί» και να μαλακώσει κάπως το λάχανο.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με
- Με δύο βραστά αυγά ανά άτομο, ψωμί και λίγη φέτα ή γιαούρτι έχουμε ένα γρήγορο, ολοκληρωμένο γεύμα.
- Επίσης, η λαχανοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια ψητά λουκάνικα, μπριζόλες χοιρινές και μπιφτέκια.