10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
4'
αναμονή
Σύνολο: 34'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινή μπριζόλα «παναρισμένη» με μπαχαρικά, στο τηγάνι, αρχικά αναμειγνύουμε, σε μια πιατέλα, τους κόκκους των μπαχαρικών και των πιπεριών.
- Στη συνέχεια, αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις «πανάρουμε» και από τις δύο πλευρές στους κόκκους μπαχαρικών, πιέζοντας με τις παλάμες μας ώστε να κολλήσουν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες όμως κάθε 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
- Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι, τότε τις ψήνουμε σε 2 δόσεις, μοιράζοντας και το ελαιόλαδο.
- Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις αφήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά να «ξεκουραστούν».
- Παράλληλα, στο ίδιο τηγάνι, με το λάδι και το ζουμί από τις μπριζόλες, ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο και να μείνει περίπου το 1/4 της αρχικής ποσότητας.
- Περιχύνουμε με την ξιδάτη «σάλτσα» τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Ένα βαρελάτο, στιβαρό Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 77.