ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες κορεάτικες, με πικάντικα μπαχαρικάΧοιρινές μπριζόλες κορεάτικες, με πικάντικα μπαχαρικά
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
4' αναμονή
Σύνολο: 34'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινή μπριζόλα «παναρισμένη» με μπαχαρικά, στο τηγάνι, αρχικά αναμειγνύουμε, σε μια πιατέλα, τους κόκκους των μπαχαρικών και των πιπεριών.
  2. Στη συνέχεια, αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις «πανάρουμε» και από τις δύο πλευρές στους κόκκους μπαχαρικών, πιέζοντας με τις παλάμες μας ώστε να κολλήσουν καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες όμως κάθε 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
  5. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι, τότε τις ψήνουμε σε 2 δόσεις, μοιράζοντας και το ελαιόλαδο.
  6. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις αφήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά να «ξεκουραστούν».
  7. Παράλληλα, στο ίδιο τηγάνι, με το λάδι και το ζουμί από τις μπριζόλες, ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο και να μείνει περίπου το 1/4 της αρχικής ποσότητας.
  8. Περιχύνουμε με την ξιδάτη «σάλτσα» τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Ένα βαρελάτο, στιβαρό Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 77.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT