30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον ντάκο σα στραπατσάδα, σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα κομματάκια του ντάκου με 300 γρ. από την τριμμένη ντομάτα.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 ½ λεπτό και προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα.
- Όταν αρχίσει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να δέσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα κυκλικό ταψί διαμέτρου 26 - 28 εκ.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προσθέτουμε στο ταψί τη ρίγανη και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τους σπασμένους ντάκους διάσπαρτα μέσα στο ταψί.
- Μοιράζουμε την ξινομυζήθρα, λίγη - λίγη στο μείγμα του ταψιού.
- Ψήνουμε γύρω στα 20 - 25 λεπτά μέχρι να δέσει η ομελέτα μας και σερβίρουμε τον ντάκος σα στραπατσάδαμε σαλάτα γλιστρίδας.