30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 25Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες στην κατσαρόλα με μανιτάρια και πιπεριές, αρχικά βάζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
- Στη συνέχεια, ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 λεπτά με τα χέρια μας. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, αφού δεν περιέχει βρεγμένο ψωμί και άλλα υγρά.
- Το πλάθουμε σε μεγαλούτσικους κεφτέδες βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας.
- Τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.
Σάλτσα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το κρασί και τις ντομάτες.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η σάλτσα σχεδόν να δέσει (αν η σάλτσα δείχνει να χάνει τα υγρά της και να στεγνώνει, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό).
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες, σε μονή στρώση, και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως, τους κεφτέδες, με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.
Ένα Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.