ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικόΚεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικό
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες στην κατσαρόλα με μανιτάρια και πιπεριές, αρχικά βάζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
  2. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 λεπτά με τα χέρια μας. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, αφού δεν περιέχει βρεγμένο ψωμί και άλλα υγρά.
  3. Το πλάθουμε σε μεγαλούτσικους κεφτέδες βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας.
  4. Τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.

Σάλτσα

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Έπειτα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τη δάφνη, το κρασί και τις ντομάτες.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η σάλτσα σχεδόν να δέσει (αν η σάλτσα δείχνει να χάνει τα υγρά της και να στεγνώνει, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό).
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες, σε μονή στρώση, και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
  9. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως, τους κεφτέδες, με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.

Ένα Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT