5'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα, αρχικά στεγνώνουμε καλά, με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο ή την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας.
- Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο γλώσσας.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τα φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα, με ρύζι μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας.
Ένα απαιτητικό και φινετσάτο Viognier, από αυτά που υπέροχα οινοποιούνται στην Ελλάδα, θα συνόδευε ευχάριστα ένα επίσης φινετσάτο πιάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.