Εξωτικές γεύσεις από τη Ναμπέλ της Τυνησίας.
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε Όγια της Ναμπέλ (ojja nabeulienne), αρχικά ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά και σε μια χαμηλή κατσαρόλα, το λάδι.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τον πελτέ και τη χαρίσα (ή πάπρικα).
- Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
- Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τις γαρίδες.
- Αφήνουμε την όγια να σιγοβράσει για 3- 4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μυστικά
* Η χαρίσα είναι καυτερή σάλτσα πιπεριάς, που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της βόρειας Αφρικής και τη βρίσκουμε σε καταστήματα με εξωτικά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.