20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για να ετοιμάσουμε την σπανακοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα καθαρίζουμε τα σαλατικά και τα πλένουμε πολύ σχολαστικά.
- Ιδανικά, τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό όπου τα αφήνουμε να «μουλιάσουν» για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα.
- Στεγνώνουμε τα σαλατικά σε πετσέτα ή με τον στεγνωτήρα σαλάτας που βρίσκουμε σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Χοντροκόβουμε τα σαλατικά με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
- Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι, γαρνίρουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και ένα απλό λευκό πιλάφι και να συνοδεύσουμε τη σαλάτα με αυτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 1.