ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα Μάνης με αυγό και μυζήθραΜακαρονάδα Μάνης με αυγό και μυζήθρα
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ, σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 2 - 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Παράλληλα, σε μια άλλη ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 80 ml από το μετρημένο λάδι το σκόρδο για μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και η σάλτσα να μελώσει.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα βρασμένα μακαρόνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να κολλήσει πάνω στα ζυμαρικά και οι γεύσεις να ενωθούν.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με όσο τριμμένο τυρί θέλουμε.
  8. Συνοδεύουμε με ντοµατοσαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα λευκό τραγανό και αρωµατικό κρασί. Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο Σάµου ή Λήµνου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT