20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το άλειμμα γιαουρτιού
Διαδικασία
- Για τα κοπανάκια με άλειμμα ροκφόρ ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, ιδανικά στη λειτουργία του αέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το μισό ρυζάλευρο, να παναριστούν από όλες τις πλευρές, και τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα.
- Τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει στο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή σάλτσα και μαρινάρουμε στο μείγμα τα κοπανάκια για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο πάλι στους 200° C και βάζουμε μέσα και το ταψί, χωρίς περιεχόμενο.
- Στραγγίζουμε τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα περνάμε πάλι από το ρυζάλευρο και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά.
- Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζ σημείο.
- Διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Αν χρησιμοποιήσουμε φτερούγες, ψήνουμε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σάλτσα
- Χτυπάμε στο μούλτι το ροκφόρ με το γιαούρτι.
- Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.
Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό Roussanne, ένα βορειοελλαδίτικο Viognier.