15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 6Διαδικασία
- Για το τάπας με jamon (χαμόν) και ντομάτα ξεκινάμε και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σχετικά τραγανές.
- Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε τη ντομάτα.
- Μοιράζουμε την ντομάτα στο ψωμί, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε στη μέση τις φέτες χαμόν ή προσούτο, βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε φέτα, πάνω από την ντομάτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.