40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για τα Κινεζικά μακαρόνια (lo mein) με λαχανικά ξεκινάμε με την σάλτσα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
Noodles
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και το βάζουμε να βράσει.
- Μόλις κοχλάσει έντονα, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα νουντλς για 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε.
- Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Αν δεν έχουμε γουόκ, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά.
- Αν δεν είναι μεγάλο το σκεύος, καλό είναι να κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.
- Πρέπει να κάψει καλά το σκεύος, σχεδόν να βγάλει καπνό.
- Τότε ρίχνουμε το λάδι, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι.
- Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα snow peas και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ψήνουμε για ακόμη λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά ή χλιαρά.