40'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τη μαγειρίτσα με σπαράγγια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με τη συκωταριά, ανακατεύοντας συχνά με κουτάλα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 200 ml νερό και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τότε προσθέτουμε τις αβρωνιές ή τα σπαράγγια, το μαρούλι και 250 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, να δέσει το φαγητό και να γίνει μια πηχτή σούπα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε, στη μαγειρίτσα με σπαράγγια, κατά το μαγείρεμα λίγο νερό επιπλέον.
Στο ποτήρι μας ένα , ξηρό Μοσχάτο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.