20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα burger με φασολάκια και αρακά, σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το κατεψυγμένο καλαμπόκι (και τον αρακά, αν έχουμε προμηθευτεί κατεψυγμένο), το περιχύνουμε με βραστό νερό, για να αποψυχθεί και το στραγγίζουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να μην έχουν καθόλου υγρά και τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά (αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκο, τον ρίχνουμε ωμό) και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροθρυμματισμένος πολτός.
- Πλάθουμε με το μείγμα 4 μεγάλα μπέργκερ (αν κολλάνε τα χέρια μας και δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς).
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξουν.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Βγάζουμε τα μπέργκερ από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και «ψήνουμε» τα μπέργκερ (σε δόσεις) για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν κρούστα και να γίνουν τραγανά.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με χούμους, σκορπίζουμε τις πίκλες, βάζουμε τα μπιφτέκια και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, τα τρώμε σκέτα!
Μυστικά
Δοκιμάσαμε το μπιφτέκι σκέτο και ήταν πεντανόστιμο. Ομως, η γεύση του απογειώθηκε όταν ακολουθήσαμε τη συμβουλή του Χριστόφορου Πέσκια και το κάναμε μπέργκερ μέσα σε αφράτο ψωμάκι με χούμους και πίκλες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες.