20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παντζάρια με σπανάκι και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο.
- Τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε, τρυπώντας ένα παντζάρι με ένα μαχαίρι.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τα πιάσουμε.
- Έπειτα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με το λάδι και το ξίδι.
- Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τα παντζάρια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.