5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 5 κρέπεςΓια τις κρέπες
Για την καραμέλα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Γέμιση
- Για τις κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Καραμέλα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρέπες
- Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράζουμε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίγουμε σε ρολό ή διπλώνουμε στη μέση.
- Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό πραλίνα.