15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «πράσινο» µινεστρόνε εξπρές, αρχικά σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τα σπαράγγια και τα γλυκά χόρτα.
- Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε το νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε).
- Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε τη μινεστρόνε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε, το «πράσινο» µινεστρόνε, σε μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 97.