20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πιλάφι με πικάντικες γαρίδες, ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 - 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το πιλάφι, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.