10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις φαρφάλες με ντομάτα, ελιές και φέτα ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα «κρυώνουμε» κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Όσο είναι μέσα στο σουρωτήρι, ρίχνουμε τις 3 κουτ. σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέσα στο σουρωτήρι, μ’ ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύει τα υγρά, ώστε να στραγγίσουν καλά, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε (από 10 λεπτά έως 5 ώρες).
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη σαλατιέρα που θα τα σερβίρουμε τους κύβους ντομάτας (με τα υγρά τους), 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι, το λάδι, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα ή το εστραγκόν και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά (όχι όμως παραπάνω από 30 λεπτά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σαλατιέρα, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και σερβίρουμε.