15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.
- Μετά από 4 λεπτά και αφού το μείγμα έχει αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα μπριζολάκια και τα περιχύνουμε με το μείγμα.
- Τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς τα όσο το δυνατόν πιο συχνά ώστε να «πιάσει» παντού η μαρινάδα.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, στραγγίζουμε τα μπριζολάκια ελαφρώς από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στο καυτό σκεύος (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις).
- Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
- Ψήνουμε για 5 - 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά όση μαρινάδα χρειάζεται για να «καραμελώσει» το κρέας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για άλλα 5 - 8 λεπτά.
- Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν ψηθεί και αποσύρουμε, διαφορετικά προσθέτουμε λίγη μαρινάδα επιπλέον και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Συνοδεύουμε με ψητές ή τηγανητές πατάτες.