10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι από την κονσέρβα του τόνου για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά που θα βγάλουν.
- Προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, τις ψιλοκομμένες ελιές, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να πήξει, για περίπου 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Μυστικά
Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα τόνου σε μακαρονάδες και σε πιλάφια. Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα για να νοστιμίσουμε κατσαρολάτα φαγητά όπως πατάτες γιαχνί ή σε κάποιο λαδερό, όπως φασολάκια ή αρακά.