20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τη γαριδομακαρονάδα με σπανάκι, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε, τα κεφάλια και τα κελύφη, μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε και άλλο νερό και προσθέτουμε 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλάτι και το βάζουμε να βράσει.
- Σε αυτόν τον αρωματικό ζωμό βράζουμε τα ζυμαρικά, για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον κόλιανδρο και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται), ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.
- Ανακατεύουμε, τη γαριδομακαρονάδα με σπανάκι, απαλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.