5'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις Χοιρινές μπριζόλες με κάππαρη και μέλι ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ξίδι με το μέλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50°-60° C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, κινώντας το τηγάνι ώστε να βραχεί το μεγαλύτερο μέρος του πυθμένα.
- Βάζουμε στο τηγάνι 2 μπριζόλες και τις ψήνουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
- Τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τις βάζουμε στο χλιαρό φούρνο, για να διατηρηθούν ζεστές.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει και με τον ίδιο τρόπο τηγανίζουμε και τις άλλες δύο μπριζόλες.
- Τις βάζουμε και αυτές στο φούρνο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λίπος που έχει μείνει στο σκεύος για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το μείγμα ξιδιού-μελιού και ανακατεύουμε, ξύνοντας με την κουτάλα τα καραμελωμένα υπολείμματα από τον πάτο του τηγανιού, ώστε να διαλυθούν στο υγρό μείγμα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, μέχρι το υγρό μείγμα να μειωθεί τόσο ώστε να μείνουν στο τηγάνι περίπου 3-4 κουτ. σούπας πηχτής σάλτσας.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα το θυμάρι, την κάππαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζουμί που έβγαλαν οι μπριζόλες στην πιατέλα μέσα στο φούρνο.
- Ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Στο ποτήρι μας, ένα ποτήρι ώριμη Νεμέα.